Skaffa smart utebelysning för dig och hunden

Som hundägare är du säkert ute på promenader flera gånger om dagen. Att ha hund är därför både mysigt och nyttigt men innebär också ett stort åtagande. I ur och skur, tidigt som sent måste Fido få komma ut och även om det krävs minst en eller två längre promenader kan du som har trädgård även släppa ut din vovve för lite snabbare rundor. För att det ska kännas tryggt och säkert är det därför viktigt att du kan se var hunden är när det är mörkt.

Genom att skaffa bra utebelysning har du full utsikt över din trädgård, garageuppfart, altan och entré i skymning och mörker. Det kan handla om mörka vinterdagar eller sommarnätter och låter dig hålla koll på dina uteplatser. Smart och välplacerad belysning är en av inbrottstjuvens värsta fiender och fungerar mycket avskräckande för alla sorters inkräktare, vid sidan om en skylt att du har hund.

Olika slags belysning

Outdoor,Exterior,Small,Cylinder,Lamp,On,Wooden,Wall.,External,IlluminationFörutom det faktum att du vill kunna se din hund när du har släppt ut den för en snabb kvälls- eller morgondrill är det också praktiskt då du inte vill kliva i några överraskningar. Hundar är dessutom snabba att sätta i sig allt möjligt och ju bättre uppsyn du har desto bättre. Det är även mysigt att ha trevlig belysning ute, och du kan till exempel sätta upp ljusslingor utmed räcken eller i buskar, dekorera med stenlampor utmed gångar och placera kul pollare på strategiska ställen.

Om du vill kan du välja bland olika sorters funktioner, till exempel:

  • rörelsevakt – inbyggda sensorer för lampan att slås på när någon kommer nära
  • dimmer – låter dig reglera ljusstyrkan själv
  • timer – ljuset slås av och på med automatik
  • skymningsrelä – ljuset slås av och på enligt de yttre ljusförhållandena

Få ut det mesta av din uteplats

Om du har turen att ha en uteplats är det kul att kunna göra så mycket som möjligt med den, både för dig själv och din hund. En BBQ med grannarna och deras jyckar, en hund play date i trädgården med bästa kompisen eller en kul upptäcktsfärd där din vovve får leta efter godis är alla roliga aktiviteter som inte endast kan göras dagtid. Med hjälp av bra belysning får du och din pälsbebis maximal glädje av din trädgård, samtidigt som den blir extra snygg och säker.