Så sköter du städningen som hundägare

Att leva med hund är verkligen en ynnest, då kärleken de får av sina ägare ges tillbaka tusenfalt. Men hur mycket du än älskar din hund är det ett faktum att husdjur ökar städbehovet hemma, inte minst om du äger en hundras som fäller mycket. Det kan vara svårt att hålla efter hushållet på ett smidigt sätt, men det finns lösningar.

Visst kan du komma långt med en dammsugare och lite våttorkning, men hur ofta tar du dig faktiskt den tiden? Ditt hem måste inte vara kliniskt rent, men för mycket dammpartiklar och smuts där bakterier kan frodas är inte nyttigt vare sig för dig eller din hund. För att vara säker på att du får bästa möjliga resultat kan du förslagsvis vända dig till en städfirma med hög kvalitet i Stockholm, och på så sätt göra en klok investering för dig och dina husdjurs hälsa.

Vikten av städning

När vi inte håller våra hem rena finns risken att vi hamnar i ”Lortsverige” igen, såsom det var på sena 1930-talet om du frågar Marléne Eriksson. Hon är städexpert, och har stor förståelse för att den stressiga vardagen försvårar städarbete hemma. Det går att förebygga en del smuts, och skapa fungerande rutiner, men dessa kan lätt hamna på efterkälken när det dessutom finns en eller flera hundar med i bilden.

En viss bakteriemängd är önskvärd i alla hushåll då det kan förebygga allergier, men det kan lätt bli för mycket. Om du som hundägare väntar besök av pälsdjursallergiker krävs det att städningen hemma både skett regelbundet och grundligt för att minska eventuella besvär hos din gäst.

Frihet med hemstädning

Det har aldrig varit mer tillgängligt med hemstädning än nu. Genom att gå online kan du själv hitta det bästa företaget nära dig, och tack vare Rut-avdraget blir priset mer överkomligt också för privatpersoner. Med hjälp av expertisen som städfirmorna besitter kan du vara säker på att alla oönskade spår efter din hund avlägsnas professionellt och smidigt. Hemstädning är en mycket populär tjänst, och kan till och med köpas som present till nära och kära. När du överlåter städningen till en firma kan du själv få mer mer tid till annat – kanske en extra promenad med människans bästa vän?