Bra prylar för dig och din hund

Hundar mår bra av att aktiveras och det kan vara kul att variera med lite roliga leksaker och prylar. Nuförtiden finns det hur mycket som helst att välja mellan och hur ska du kunna välja? Vi berättar för dig om våra favoriter för att underlätta för dig!

Alla typer av hundar oavsett ras behöver aktiveras för att må bra och känna sig stimulerade. Detta kan vara svårt att variera på egen hand och det kan därför vara kul att hitta nya saker som hjälper till i vardagen. 

Gör matstunden till en aktivitet

Vissa hundar är glupska och slänger i sig maten alldeles för fort. Detta kan orsaka tarmvred eller andra åkommor och är därför bra att försöka undvika hetsätande. Som tur finns det matskålar som är utformade som en labyrint där maten är svårare att nå för hunden vilket kräver lite mer tanke av dem och gör att det tar längre tid för dem att få i sig maten.

Ibland vill vi lyxa till det för våra hundar och ge dem lite extra godis eller mat och då är det roligt att göra detta till en aktivitet. Aktiveringsleksaker går att få tag på hos de flesta djurbutiker där du petar i godis eller mat i exempelvis en boll eller kokong som de sedan får arbeta ut själva. Det finns också “matpussel” som är en bricka med luckor och gropar som de får kämpa lite extra med för att få ur maten. 

För din egen skull

Hundägare tycker ofta att det är roligt med gadgets och prylar till hundarna. Men vilka saker kan vara bra att ha? Det finns massor av skojiga prylar som kan underlätta livet med hund och få dig att lära känna din hund bättre.

  • Hundtrappan – en trappa du kan ställa nedanför sängen så hunden kan ta sig upp i din säng på egen hand. På så sätt slipper du hjälpa till mitt i natten när den står nedanför sängen och piper. Denna trappa är dessutom bra att använda om vovven har ryggproblem och inte får hoppa.
  • GPS – håll koll på din hund. Ibland händer det som absolut inte får hända, vilket är att den rymmer. Om den har en GPS på sig kan ni alltid hålla koll på vart din älskling är någonstans.
  • Appstyrd övervakningskamera – ha koll om hunden skäller. Ibland lämnar du jycken hemma själv och det går inte att kontrollera vad som händer medan du är borta. Med en appstyrd kamera som säger till när den gör ljud kan du se vad som händer och prata med pälsklingen genom denna, smart va?