Hitta rätt flyttfirma för flytten med hunden

Familjen väntar tillökning eller så vill du och din familj helt enkelt bara flytta till ett hus med en tomt. Inte minst om ni har hund är det ett sätt att låta familjens gullegris röra på sig mer. I den här artikeln får du tips om vad ni ska titta efter när ni väljer flyttfirma.

Du som lever ett liv med hund lever med stor sannolikhet ett mer aktivt liv än de flesta. Men även om hundlivet till största del innebär fördelar finns det förstås tillfällen i livet då det inte känns så lockande att gå på den där promenaden. I sådana situationer är det en stor fördel att bo i ett hus med en tomt. Om du står inför en flytt ordnar du den enklast med hjälp av en bra flyttfirma. Men vad kännetecknar en bra flyttfirma i Göteborg, vad ska du titta efter?

Två flyttmän i röda tröjorVad kännetecknar en dålig flyttfirma?

Ett sätt att särskilja bra och dåliga flyttfirmor kan vara att först titta på vad som kännetecknar de senare. En representant för försäkringsbolaget IF säger till Expressen att framför allt två saker är kännetecknande för dåliga flyttfirmor: dels att de ofta har väldigt låga priser samt att de ofta vill ha betalt kontant. När du anlitar en flyttfirma ska ni ha ett skriftligt avtal och du ska betala efter att flytten genomförts. Allt annat innebär risk att drabbas av något olustigt. Det finns en hel del skräckhistorier om flyttfirmor som lurat sina kunder på pengar, ibland till och med försvunnit med hela bohag.

En bra flyttfirma

Länken i den här artikelns första stycke går till flyttfirman Flyttmannen. Det är en väletablerad flyttfirma med bas i Göteborg som har allt som kännetecknar en bra flyttfirma. Som Göteborgsposten skrev i sin genomgång av hur du känner igen en bra flyttfirma är en av de viktigaste sakerna att titta på om de har rätt försäkringar, F-skattsedel och andra tillstånd. Det har Flyttmannen. Du kan därför lita på att alla dina grejer kommer fram hela och välbehållna, och skulle det vara så att oturen trots allt är framme så kommer du att få ersättning.