Så inreder du som hundägare hemmet bäst

Som hundägare kan det vara bra att tänka lite extra på inredningen i hemmet. Att välja material som inte lätt går sönder är en bra idé. Det är även bra att placera ömtåliga föremål i en höjd där hunden inte kan riva ner dem.

Om du delar ditt hem med en eller flera hundar är det bra att försöka ha en inredning som är bra både för dig och hunden. Även om du har hund är det trevligt att ha ett snyggt och tilltalande hem. För att få det är en soffa med hög komfort och stilren design bra att ha. Soffan är en viktig möbel i ett vardagsrum och en tilltalande soffa kommer att knyta ihop rummet med övriga inredningen.
Om du vill hålla soffan fräsch och fin från hundhår och smuts är det en fördel att lära hunden i tidig ålder att soffan är förbjuden plats. Det kan vara lockande att ha hunden i soffan att gosa med men det bästa är att redan från när hunden är valp att visa att den måste stanna på golvet. Hunden kommer till slut att lära sig att soffan är förbjuden plats om du konsekvent visar att hunden ska stanna på golvet när den hoppar upp. Du kan testa att inte ge beröm eller uppmärksamhet när hunden hoppar upp. Beröm istället när hunden gör bra saker som att sitta. Hunden kommer då att lära sig att när hen följer kommandon kommer hen att få uppmärksamhet. Det kommer att motverka ovälkomna beteenden hos hunden.

Välj slitstarka material

När du ska inreda ditt hem som hundägare är det värt att välja tåliga material som är enkla att tvätta. Välj bort material som lätt kan få revor och som drar åt sig hundhår. Tänk också på hur du placerar föremål. En hundsvans kan lätt riva ner diverse saker som står i fel höjd. Att ha ett högre soffbord kan vara en bra idé om du vill skydda saker som står på.