Renovera trädgården för en mysig sommar

Nu när den svenska sommaren äntligen är här måste du njuta av den innan den regnar bort. Det går för närvarande inte att resa utomlands på grund av den rådande världssituationen, men med rätt inredning kan du njuta av en härlig ”hemester” på din egen tomt.

Hade du planerat en resa till sommar? Tyvärr går det i dagsläget inte att resa utomlands, men nu när sommaren är här finns det mycket att göra hemma i Sverige, särskilt för dig som äger tomt. Bra inredning är viktigt för en mysig tomt, välj därför trädgårdsmöbler och utemöbler som utsöndrar en varm känsla och även är bekväma. Det är alltså inte bara utseendet som är viktigt, utan även komforten. En trädgård som ser mysig ut men som har obekväma utemöbler är inte en trädgård som du kommer vilja spendera tid i.

Rätt belysning förhöjer stämningen

När du spenderar tid i din trädgård och det börjar bli mörkt, är det viktigt med rätt belysning för att bibehålla den mysiga känslan. Det finns idag ett stort utbud av stämningsbelysning på marknaden, som passar såväl i trädgården som i huset. Men att inreda med lampor är en konst i sig, och något du bör ta seriöst om du inte vill att det ska se billigt ut. För dig som värnar om miljön finns det utomhuslampor som drivs av solpaneler. Dessa tenderar att utsöndra ett svagare ljus, och kommer i flera olika färger, vilket bidrar till en skön stämning i trädgården.

Välj ett tema för dina möbler

När du köper nya möbler och annan dekoration till din trädgård är det viktigt att de har en liknande stil och använder sig av samma färgpalett. Annars riskerar du att slutresultatet ser klumpigt ut, och då behöver du köpa möbler på nytt. Vill du sätta färg på ditt hem och din trädgård behöver du förstå dig på hur de olika färgerna påverkar dig och din hjärna. Färgen blå associeras med himlen, och är en lugnande färg som inger en känsla av ro och fridfullhet. Det är även en färg som kan passa bra med grönt, ifall du har en gräsmatta i din trädgård. Du kan självklart använda dig av färger efter eget tycke, men se till att de passar tillsammans.

Ta hand om växterna i din trädgård

Trädgårdsarbete utgör en skön och avslappnande hobby, och är även en viktig komponent i en mysig trädgård. Se därför till att klippa gräset i regelbundna intervall, plantera växter med fina färger som trivs i det svenska klimatet, och sedan ta väl hand om dem. Växterna i din trädgård kräver en del arbete, och det kan vara svårt att hitta rätt inspiration för en bra trädgårdsdesign. Men när du väl fått rätt inspiration, finns det inget bättre än att slappna av i en trädgårdsstol, med ett äpple plockat från ditt eget äppelträd, och njuta av fin natur som du själv kultiverat.

När din trädgård är precis som du vill ha den, kan du bjuda över några vänner, öppna upp en flaska vin, och njuta av en ”hemester” på din egen tomt!