Därför kan en AC hemma vara bra för din hälsa

I Sverige har vi historiskt sett mest intresserat oss för att hålla värmen eftersom landet är ganska kallt stora delar av året. Nu har dock intresset för att låta installera en AC i hemmet vuxit, kanske beroende på de varma somrarna vi fått uppleva de senaste åren.

Det är dock viktigt att veta att en AC inte bara är bra på grund av sin kylande förmåga. Den kan även fixa ett bättre inomhusklimat och agera som luftkonditionering, något som är bra för hälsan. Har du tänkt på hur irriterande det kan vara när det är för varmt inne, och kanske dessutom fuktigt i luften? Hos Eklok hittar du AC:s i många olika utföranden, allt från sådana som kräver fast installation till sådana som är portabla.

Många fördelar med AC

Air,Conditioning.,Positive,Delighted,Joyful,Man,Standing,Together,With,HisVisste du att inomhusluften påverkar dig mer än vad du tror? Att andas in dålig luft dagarna i ända kan skapa irritation och till och med sjukdom. Trots det lever många i bostäder med dålig inomhusluft, något som förstås är beklagligt. Med hjälp av en AC kan du både sänka temperaturen inne och dessutom få in ny och frisk luft. Har du barn som är extra känsliga för att utveckla allergier är det väldigt viktigt att titta på luftkvaliteten hemma. Här kan du även läsa en intressant artikel om hur luften inomhus påverkar vår hälsa.
Att sänka temperaturen inomhus under de varmare månaderna är också bra för din prestationsförmåga. När temperaturen överstiger 27 grader sänks din prestationsförmåga med så mycket som 50%. Det kan vara extra viktigt att lägga på minnet för dig som arbetar hemifrån.

Så vet du att luften är dålig

Ill,Woman,Coughing,In,An,Hotel,Room,On,Summer,VacationsHur vet du då om du har dålig luft i ditt hem? Ofta kan du faktiskt känna det fysiskt. Om du ofta är irriterad i ögonen, har irriterade luftvägar och tycker att det luktar unket och instängt inne så är det en indikation på att luften inte är bra. Det går också bra att kontrollera luften med hjälp av en luftkvalitetsmätare. Här kan du läsa om hur du går tillväga för att undersöka luftkvaliteten i din bostad.
I vissa bostäder är även luftfuktigheten för hög. Vi behöver ett visst mått av fukt i luften, men när fuktigheten överstiger 60-70% finns det risk att mögel börjar växa till. Även med det kan en AC hjälpa då den transporterar bort överflödig fukt.

Vilken AC ska du välja?

Det finns en mängd olika typer av AC på marknaden, något som gör att det kan vara svårt att välja. Behöver du en AC till ett mindre utrymme såsom ett enskilt rum eller kanske till sommarstugan? Då kan det räcka med en smidig, portabel variant som du enkelt kan placera där du behöver ha den. Är problemet istället att det blir varmt och fuktigt i hela bostaden på sommaren? Då är det bättre med ett större modell och en fast installation.

Fördelar med AC

  • Förbättrar kvaliteten på luften
  • Sänker värmen
  • Minska för hög luftfuktighet