Därför ska du ta hjälp av en advokat vid skilsmässa

Att skiljas är ofta en stor sorg och något som man i det längsta har arbetat för att undvika. När skilsmässan är ett faktum finns det dock saker som kan göra den enklare. Att ta hjälp av en advokat kan minska risken för konflikter, speciellt om ni har barn eller husdjur tillsammans.

Minska risken för konflikter

Despaired,Married,Couple,Is,On,BedAtt skilja sig, är förutom en stor sorg, också en händelse i livet som bäddar för konflikter. Runt skilsmässan finns ett helt regelverk, speciellt om ni har barn tillsammans. Ni måste till exempel besluta om vårdnad och om hos vem barnen ska bo. Gemensamma husdjur kan också vara en källa till konflikter. Att då ta hjälp av en advokat kan verkligen vara en räddning. En advokat hittar du på en advokatbyrå, gärna en som har familjerätt som en av sina specialiteter. Då har advokaten stor kompetens och kan vägleda dig fram till rätt beslut samt medla mellan dig och din partner. Advokaten fungerar också som ditt stöd genom hela bodelnings- och vårdnadsprocessen.

Att skiljas med barn

Att skiljas när det finns barn med i bilden är ofta mycket svårt. Inte sällan blir barnen ledsna och besvikna och dessutom måste du och din partner göra upp om vårdnaden. Förhoppningsvis kan ni enas, men om ni inte kan det är en advokat av högsta vikt. Här kan du läsa mer om hur du talar med ditt barn om skilsmässan. En advokat kan även hjälpa till om det finns gemensamma husdjur i familjen. Dessa räknas som lös egendom och ingår därför i bodelningen, men advokaten kan hjälpa dig att föra fram din vilja och medla mellan dig och din före detta.

Därför skiljer vi oss

Att skiljas kan kännas ensamt, men många går igenom processen varje år. Att kvinnan har en framgångsrik karriär verkar ofta leda till skilsmässa. Skilsmässorna går även upp efter semester och ledighet. Där kan anledningen vara att man när man varit lediga tillsammans upptäckt att man inte längre har något gemensamt eller bråkar mycket.